Hummus + carrots: OMG

25.5.13


Once my aunt made hummus and put carrots to dip on it on a dinner. This is the best! Fran and I are so addicted.

Here is a recipe for homemade hummus:

Ingredients:

  • 1 can (400g) of cooked chickpeas.
  • 2 teaspoons ground cumin.
  • 1 teaspoon of ground cinnamon
  • A small clove of garlic.
  • Salt and black pepper (to taste)
  • 1 teaspoon sweet or hot paprika
  • 3 tablespoons tahini
  • 1 teaspoon of coriander
  • 100 ml extra virgin olive (we don't have it but we use sunflower oil and it's good too)
  • The juice of half a lemon.
Drain the chickpeas, put all the ingredients in a large bowl and whisk until it becomes a soft cream. Add some water if you like it softer.

Ingredientes:
  • 1 bote (400g) de garbanzos cocidos
  • 2 cucharaditas de comino molido
  • 1 cucharadita de canela molida
  • 1 diente de ajo
  • sal y pimienta (al gusto)
  • 1 cucharadita de pimentón dulce o picante
  • 3 cucharadas de tahini
  • 1 cucharadita de cilantro
  • 100 ml de aceite de oliva extra virgen (nosotros no tenemos, pero usamos aceite de girasol y está bien también)
  • El zumo de medio limón
Escurre los guisantes, pon todos los ingredientes en un bol grande y bátelos hasta que se convierta en una crema suave. Añade agua si te gusta más suave. 

I'm testing a lot of new delicious and healthy recipes, so you'll see it on the blog soon! 
Have a nice day!
Laura.

Estoy probando un montón de recetas buenísimas y saludables, así que las veréis pronto en el blog!
Que tengáis un buen día!
Laura.


2 comentarios:

Lesley dijo...

Yum! My fav snack!

Pony Chops dijo...

This is my fav food ever! I don't think I ever go longer than 2 days without hummus