Chinese dumplings recipe

9.7.12


As many of you know, I'm a lover of chinese food. Last month our chinese teacher invited us to make chinese dumplings. A friend of her owns a chinese restaurant, she asked for the recipe and here is! Very easy to make and yummy!
That's you'll need:

Como muchos sabréis, soy una amante de la cocina china. El mes pasado nuestra profesora de chino nos invitó para hacer empanadillas chinas. Una amiga suya tiene un restaurante chino, ella pidió la receta y aquí está! Es muy fácil de hacer y quedan buenísimas!
Esto es lo que necesitaréis:


For 40-50 dumplings (approximate):

1 chinese cabbage
2 leeks
1 4.40lb of ground beef
1 spoon of soy sauce
1 spoon of sesame oil
1 spoon of oyser sauce
1 onion
salt

for the pastry:
1,1 lb flour
water

Para 40-50 empanadillas (aproximadamente)
1 col china
2 puerros
1kg de carne picada de ternera
1 cucharada de salsa de soja
1 cucharada de aceite de sésamo
1 cucharada de salsa de ostras
1 cebolla
sal

Para la masa:
500g de harina
agua


Add the flour on a bowl and add water. The pasty have to be compact and not sticky.

Then, add a small ball of meat on the circle of pastry and make a dumpling. 
Después, añade una pequeña bola de carne en el círculo de pasta y haz la forma de la empanadilla.


Cooking the dumplings:
Add oil on a pan and fry the dumplings, but only on one side! When they are lightly browned, add a half glass of water and cover the pan. Wait 5-10 minutes and don't turn it! and the dumplings will be ready to eat!

*I like to add soy sauce over the dumplings before eat it

Bon appetit!

Cocinando las empanadillas:
Añade aceite en una sartén y fríe las empanadillas, ¡pero solo por un lado! Cuando estén un poco doradas, añade medio vaso de agua y tapa la sartén. Espera 5-10 minutos y no las gires! y las empanadillas estarán listas para comer!

* A mi me gusta añadir salsa de soja por encima de las empanadillas antes de comérmelas

Buen provecho!




1 comentario:

lazy explorers dijo...

YUM. I am a lover of Chinese food, too! I really like almond chicken!