Bean burgers + pasta salad recipe

16.3.13

Yumm! Today I tested this two vegetarian recipes and they're very good!On Tuesday Fran and I went to a restaurant called "Es rebost" in Palma to celebrate our anniversary (4 years!) and we ate this salad. I tried to copy the recipe, it doesn't taste the same but I'm very close!
Also I made bean burgers for the first time. Tasty and healthy.
Ñamm! Hoy he probado estas dos recetas vegetarianas y están muy buenas!El martes pasado Fran y yo fuimos a un restaurante llamado "Es rebost" en Palma para celebrar nuestro aniversario (4 años!) y comimos esta ensalada. He intentado copiar la receta, no sabe igual pero estoy muy cerca!
Además he hecho hamburguesas de judías rojas por primera vez. Sabrosas y sanas.
Ingredients for 4 burguers:
  • 400g of red beans
  • 100g of white mushrooms finely chopped
  • 1 onion
  • 1 garlic clove, finely chopped
  • ½ tbsp cumin
  • a pinch of salt
  • a pinch of pepper
  • 2 tbsp chopped of fresh flat-leaf parsley
  • vegetable or olive oil 
  • plain flour
Heat the oil in a pan. Add the onion and cook for 5 minutes or until softened. Add de garlic and cumin and cook for a further minute. Add the mushrooms and cook for 4-5 minutes until all the liquid has evaporated.

Mash the beans with a fork and stir into the mixture, season with salt and pepper. Mix and cook a few minutes.

Divide the mixture into 4 portions, dust lightly with flour and shape into flat, round patties. Cook under the grill (or a pan) with the oil for 4-5 minutes on each side. 


Ingredients for pasta salad:
  • 250g of pasta
  • 1 onion
  • 3 leeks
  • 200g of white mushrooms
  • olive oil
  • salt
Boil the pasta. Chop the onion, the leeks and the mushrooms and cook into a pan with the oil until all is softened but not cooked at all (it depends of your taste! I like the onion a bit crispy)
Mix all with the pasta, and let it cool.

Enjoy! This recipe is very easy to play with, change the ingredients or add something more! :)

Lauryn.


Ingredientes para 4 hamburguesas:
  • 400g de judías rojas
  • 100g de champiñones cortados muy finos
  • 1 cebolla
  • 1 diente de ajo cortado muy fino
  • ½ cucharada de comino
  • un poco de sal
  • un poco de pimienta
  • 2 cucharadas de perejil fresco picado
  • aceite vegetal o aceite de oliva
  • harina
Calienta el aceite en una sartén. Añade la cebolla y cocínala unos 5 minutos hasta que esté blanda. Añade el ajo y el comino y cocínalo durante un minuto más. Añade los champiñones y cocínalo uno 4-5 minutos hasta que se haya evaporado todo el líquido.

Aplasta las judías con un tenedor y añádelo a la mezcla, sazónalo con la sal y la pimienta. Mézclalo y cocínalo durante unos minutos.

Divide la mezcla en 4 porciones, con las manos enharinadas haz la forma las hamburguesas planas y redondas. Cocínalas en el grill (o en la sartén) con un poco de aceite durante unos 4-5 minutos en cada lado.

Ingredientes para la ensalada de pasta:
  • 250g de pasta
  • 1 cebolla
  • 3 puerros
  • 200g de champiñones
  • aceite de oliva
  • sal
Hierve la pasta. Corta la cebolla, los puerros y los champiñones y cocínalos en una sartén con el aceite hasta que se hayan ablandado pero que no se hayan cocinado del todo (esto depende de tu gusto, a mi me gusta la cebolla un poco crujiente). Mézclalo todo con la pasta y déjalo enfriar.

A disfrutarlo! Es muy fácil jugar con esta receta, cambia los ingredientes o añádele algo más! 

Lauryn.




3 comentarios:

Carlee, Almost Endearing dijo...

Oh my gosh this looks so yummy! Thanks so sharing.
Carlee
Almost Endearing

Blue Eyed Night Owl dijo...

That looks great! I might have to give it a go too:)

blueeyednightowl.blogspot.com/

Elle dijo...

Holy yumtastic this looks SO good... veggie burgers are my very favourite thing to make in the whole world... I am inspired. Thank you for posting the recipe! Love Elle xo